Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus

Nokijin 7 Plus početkom godine izazvao je oduševljenje korisnika koji su čekali da Nokia osvježi svoju popularnu sedmicu.

Nokia 7 ima odličnu kvalitetu izrade s aluminijskom pozadinom i bakrenim okvirom koji joj daje jedinstven izgled. IPS LCD zaslon dijagonale 6 inča ima rezoluciju 2160 x 1080 piksela te nudi prosječnu kvalitetu prikaza. Iako je prilično svijetao, ispodprosječni kutovi gledanja i nizak kontrast nisu idealni za igranje, osobito ako oko sebe imate spektatore koji vas prate kroz avanturu. Chipset Nokije 7 Plus je odlični Qualcomm Snapdragon 660 koji ima osmojezgreni procesor s Kryo 260 jezgrama i Adreno 512 grafički procesor.

Nokia 7 Plus

 

Igre ovom chipsetu ne predstavljaju problem, prvenstveno zahvaljujući odličnoj Adreno grafici. Jedini naslov kod kojeg smo primijetili padove u framerateu je, naravno, Shadowgun Legends, no kao što smo već spomenuli, ovaj naslov je sposoban „slomiti“ čak i najbolje grafičke procesore, pa ne čudi da je framerate ponekad nestabilan na chipsetu srednjeg segmenta. Radne memorije je dovoljno za većinu korisnika, osobito za one koji se ne planiraju oslanjati na intenzivan multitasking. Čak i mnogo flagshipa ima 4 GB radne memorije, tako da je za uređaj srednjeg segmenta to i više nego dovoljno. Termalne performanse ovog uređaja su odlične, kućište se tek blago zagrijalo nakon duljeg gaminga, tako da bez bojazni možete uređaj staviti u silikonsku masku jer se isti neće pregrijavati. Glavni as u rukavu Nokije 7 Plus je autonomija, zahvaljujući energetski učinkovitom chipsetu i bateriji kapaciteta 3800 miliamper-sati.

Nokia z Plus Detalji

 

U PCMark Work 2.0 battery testu Nokia 7 Plus izdržala je čak 11 sati i 2 minute, što je uistinu impresivan rezultat. Tijekom igranja Nokia 7 Plus traje i traje, što nas je iznenadilo s obzirom na to da je baterija kapaciteta ispod 4000 miliamper-sati, no štedljiv hardware zaista čini razliku i Nokiji 7 Plus daje odličnu autonomiju. Uz to je Nokia 7 Plus među najhladnijim uređajima na testu, što je također zasluga energetski učinkovitih komponenti. Nokia 7 Plus odličan je izbor za intenzivnije igrače koji planiraju dobar dio svoga vremena provesti igrajući mobilne naslove. Iako nije na nivou flagshipa, većini igrača Nokia 7 Plus pružit će odlično iskustvo igranja novijih naslova, s visokim framerateima i vrhunskom autonomijom.

Više informacija

  • Model: 7 Plus
  • Proizvođač: Nokia
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 660
  • Grafički sustav: Adreno 512
  • Ekran: IPS LCD, 6",
  • Baterija: 3800mAh
  • Ustupitelj i cijena: HMD Global, 2.999,00 kn
  • Grand Prix: 3.22
  • Best Buy: 2.73
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Nokia 7 Plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nokia 7 Plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.