Huawei Mate 20 Lite - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite

Prvi uređaj dugo iščekivane Mate 20 serije je Lite model, koji po nižoj cijeni omogućava korisnicima da postanu dio Huaweijeve premium Mate obitelji. 

Ljepuškasti Mate

Mate 20 Lite ima IPS LCD zaslon dijagonale 6,3 inča s rezolucijom 2340 x 1080 piksela. Iako je zaslon identične veličine i rezolucije kao onaj u Honoru Play, Mate 20 Lite nudi mnogo višu kvalitetu prikaza, tako da su zasloni različiti ili je Huawei promijenio kalibraciju zaslona. Zaslon Honora Play ima mnogo viši kontrast zbog kojeg su boje mnogo izraženije i igrama daju mnogo dinamičniji izgled. Jedan od noviteta Mate 20 Lite je novi HiSilicon Kirin 710 chipset, koji u Huawei uređaje srednjeg segmenta donosi takozvanu big.LITTLE konfiguraciju procesora s „velikim“ i „malim“ jezgrama. Procesor Kirina 710 ima četiri Cortex-A73 jezgre radnog takta 2,2 GHz i četiri Cortex-A53 jezgre radnog takta 1,7 GHz, dok je grafički procesor Mali-G51 MP4.

Huawei Mate 20 Lite

 

Grafički procesor ovog chipseta ujedno je i njegova slaba točka jer isti performansama osjetno zaostaje za grafičkim procesorima u konkurentskim chipsetima. Iako su PUBG Mobile i Asphalt 9 savršeno igrivi uz prilično konzistentnih 30-ak sličica u sekundi, Shadowgun Legends je potpuno neigriv sa samo 16 sličica u sekundi u prosjeku uz najviše postavke kvalitete grafike. Autonomijom se ovaj model nije osobito iskazao, iako ima veliku bateriju kapaciteta 3750 miliamper sati i prilično štedljiv hardware: u PCMark Work 2,0 Battery testu mali Mate izdržao je samo 9 sati i 44 minute, što je daleko ispod onoga što smo očekivali od njegove baterije izdašnog kapaciteta.

Huawei Mate 20 lite Detalji

Termalnim performansama Mate 20 Lite nije se izdvojio iz mase, no isto tako ne zaostaje za konkurencijom te uspijeva komponente, kao i kućište, održati hladnima, tako da ne stvara neugodnosti pri igranju uzrokovane dugim kontaktom prstiju i vrućim kućištem uređaja. Mate 20 Lite je pravi šminker i očito je da je Huawei najmanjeg člana Mate 20 obitelji posvetio onima koji žele atraktivan uređaj s odličnim svakodnevnim performansama, dok će za igranje poslužiti tek casual igračima koji svoje igranje temelje na 2D naslovima. Nadamo se kako će optimizacije softwarea omogućiti bolju autonomiju ovom uređaju, dok bi mu eventualna implementacija Huaweijeve GPU Turbo tehnologije mogla omogućiti i bolje performanse u igrama.

Više informacija

  • Model: Mate 20 Lite
  • Proizvođač: Huawei
  • Procesor: HiSilicon Kirin 710
  • Grafički sustav: Mali-G51 MP4
  • Ekran: IPS LCD, 6.3", 2340x1080
  • Baterija: 3750 mAh
  • Ustupitelj i cijena: Huawei, 2.899,00 kn
  • Antutu Score: 138848
  • Grand Prix: 3.44
  • Best Buy: 3.16
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Mate 20 Lite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Mate 20 Lite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.