Honor Play

Honor Play

Ove godine Honor je predstavio svoj prvi gaming pametni telefon, koji promjene namijenjene igračima donosi ispod površine, dok je vanjština ostala vrlo suptilna.

 

Drugačiji gaming telefon

Dok su konkurenti svoje gaming telefone prilagodili klasičnom, agresivnom dizajnu, Honor je uz klasičan, suptilan dizajn napravio uređaj koji će se svidjeti široj publici mobilnih igrača. Zaslon Honora Play je IPS LCD zaslon dijagonale 6,3 inča i rezolucije 2340 x 1080 piksela. Kvalitetom prikaza Honor Play nije nas oduševio, prvenstveno zbog niskog kontrasta, no visoka svjetlina čini zaslon Honora Play vrlo dobrim za igranje, čak i na izravnom suncu. Kućište Playa izrađeno je od aluminija, koji pomaže pri disipaciji topline chipseta, no ujedno čini uređaj toplijim na dodir. U srcu Playa nalazi se HiSilicon Kirin 970 chipset sa osmojezgrenim procesorom i Mali-G72 MP12 grafikom.

Honor Play

 

Huawei je poznat po implementaciji umjetne inteligencije u svojim chipsetima i ista ta umjetna inteligencija pomaže i pri igranju. GPU Turbo nova je tehnologija koja omogućava bolje performanse grafičkog procesora uz bolju energetsku učinkovitost. Od igara GPU Turbo trenutno podržava isključivo PUBG Mobile, u kojem smo primijetili bolje performanse u odnosu na ostale uređaje opremljene istim chipsetom, no isto tako smo primijetili više radne temperature tijekom igranja. Pri benchmarkingu u GFXBench alatu Honor Play se pregrijavao te je isključio benchmark alat tijekom testiranja uz upozorenje o pregrijavanju. Više puta smo pokrenuli test i svaki ga je put prekinulo pregrijavanje. Tek kada smo ventilatorima aktivno hladili uređaj test se uspio završiti, što ukazuje na mane u sustavu hlađenja.

Honor Play Detalji

 

Tijekom igranja uređaj se nije pregrijavao, no svejedno treba uzeti u obzir inferioran sustav hlađenja. U Asphaltu 9 i Shadowgun Legendsu framerate je bio u skladu sa ostalim uređajima s Kirinom 970, pošto u tim naslovima GPU Turbo nije aktivan. Baterija kapaciteta 3750mAh je u PCMark Work 2.0 testu baterije ostvarila autonomiju od 8 sati i 42 minute, što prema autonomiji Honor Play smješta pri dnu u našem usporednom testu. Kao prvi izlet u tržište gaming telefona Honor Play je prilično razočaravajuć jer su njegove slabe točke upravo ono što bi ga činilo dobrim gaming telefonom. Loš sustav hlađenja i tek prosječna autonomija čine Honor Play razočaravajućim paketom te se nadamo kako će Honor kroz optimizacije softwarea ažuriranjima pokušati ispraviti probleme svog prvog gaming telefona.

Više informacija

  • Model: Play
  • Proizvođač: Honor
  • Procesor: HiSilicon Kirin 970
  • Grafički sustav: Mali-G72 MP12
  • Memorija: 4
  • Ekran: IPS LCD, 6.3", 2340x1080
  • Baterija: 3750mAh
  • Ustupitelj i cijena: Honor Hrvatska, 2.799,00 kn
  • Antutu Score: 208458
  • Grand Prix: 3.96
  • Best Buy: 3.77
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor Play

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor Play - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.