Honor Play

Honor Play

Gamerski mobitel za manje od 3.000 kuna. 

Brz, žestok i povoljan

Od Nokije N-Gage do Xperije Play, gamerski mobiteli su tradicionalno bili moćni, hardverski inovativni i, u pravilu, iznimno skupi. U međuvremenu, situacija na tržištu se bitno promijenila pa se među gamerima i developerima „tapkanje po ekranu“ udomaćilo kao glavna kontrolna shema, većina igara osmišljena je da radi na slabijim mobilnim uređajima, a mobiteli svakog dana nude sve bolji odnos performansi i cijene. Je li došlo vrijeme za promjenu paradigme o tome što čini jedan gamerski mobitel? Honor misli potvrdno.

Visoka letvica: Korištenje mobitela u standardnom portrait modu i tipkanje predstavljat će problem korisnicima s manjim rukama.

Honor Play prednja

Gamerski mobitel – što je to

Osobno, smatram da „gamerski“ mobitel - ali i općenito bilo koja handheld konzola - mora zadovoljati tri uvjeta: mora imati dobre performanse, kvalitetnu i izdržljivu bateriju te dobar ekran.

Honor Play iz nekoliko razloga zaslužuje taj pridjev. Prvi je čista, surova snaga najjačeg Huaweijeva čipseta u paru s 4 GB, koja žvače zahtjevne igre poput Asphalta 9 i PUBG Mobilea na visokim grafičkim postavkama. Play usto premijerno dolazi s defaultnom GPU Turbo opcijom rada, , koja je osmišljena da poboljša performanse i framerate, a smanji trošenje baterije. Ovisno o igri i periodu igranja, baterija se može osjetno zagrijati, no ne toliko da biste zbog njene topline morali staviti igru “na pauzu”. Doduše, nakon određenog pada autonomije i višesatnog igranja primijeti se usporavanje u igrama prilikom, npr., prolaska među različitim opcijama u izborniku, ali ne i u samom gameplayu.

Visoke performanse: Play je brendiran kao uređaj za gaming, no ugrađeni hardver i izdržljiva baterija dobro će poslužiti i za svakodnevne zadatke.

Honor play 1

Ekran se ne može usporediti s flagshipovima, ali nudi dovoljno dobru svjetlinu i oštrinu za igranje i po malo sunčanijem danu. Usto, uređaj ima ugrađenu 4D Smart Shock tehnologiju, koja vibrira na vaše reakcije u PUBG Mobileu, a u postavkama također možete uključiti 3D stereo zvuk na slušalicama za bolje snalaženje na otoku. Jedinu zamjerku uputili bismo tome da Honor nije najavio neke posebne gamerske dodatke poput add-on kontrolera ili powerbanka, poput ASUS-a za nadolazeći ROG.

Što veće to bolje: Igranje u horizontali je pravi užitak na 6,3-inčnom ekranu, s uključenim 4D Smart Shock sustavom.

Honor Play 2

Prvo igranje, onda posao

U svakodnevnom se radu mobitel također pokazao brz i stabilan, s podužim trajanjem baterije koja bi bez problema mogla izdržati dva dana. U pogledu kamere oduševljeni smo svim načinima rada koje omogućava. Primjerice Pro načinom za podešavanje ISO-a do 3200 ili ekspozicije od 30 sekundi. Međutim, treba reći da na stražnjoj kameri AI način često producira fotografije prezasićenih boja, a automatski mod pak bolje reproducira boje, ali se muči sa izoštravanjem. Sveukupno, ocijenili bismo kameru solidnom, no za fotografije optimalne kvalitete preporučamo da se poigrate postavkama. Cijena od 2,799 kuna je iznimno povoljna za ovakav hardver i rekla bih glavni selling-point ovog uređaja. Za taj iznos teško da ćete naći bolji mobitel za igranje, a i druge mobilne zadatke.

 

Honor tablica

Više informacija

  • Model: Play
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Honor
  • Operativni sustav: Android 8.1
  • Procesor: 4 x 1.84 GHz Cortex-A53 + 4 x 2.36 GHz Cortex-A73, 8 jezgri (Čipset: HiSilicon Kirin 970)
  • Memorija: 4 GB RAM / 64 GB
  • Ekran: 6,3’’, 2340 x 1080 px, 409 ppi, kapacitivni, IPS, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 16 + 2 megapiksela, 4K video, HDR, 480 fps slow mode, ISO 3200, Pro mod način rada; prednja kamera: 16 megapiksela, FHD+
  • Baterija: Li-Ion 3750 mAh
  • Ostalo: GPU Turbo, USB-C, 4D Smart Shock
  • Plus: Performanse u igrama i općenito, baterija, ekran, 4D Smart Shock sustav, aplikacija kamere, cijena
  • Minus: AI i automatski način rada kamere ne daju uvijek optimalne rezultate, nema glasa o gamerskim dodacima poput add-on kontrolera ili powerbank baterije
  • Ustupitelj i cijena: Honor, 2.799,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor Play

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor Play - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.