Opaki flagship predentednt Xiaomi Mi Mix 2S

Opaki flagship predentednt Xiaomi Mi Mix 2S

Drugačiji flagship

Nakon dugog čekanja flagship kineskog giganta Xiaomija napokon je došao na naše tržište. Iako se radi o osvježenju prošlogodišnjeg modela Mix 2, Mix 2S donosi neka vrlo bitna poboljšanja kako bi se mogao natjecati s ovogodišnjim flagship uređajima

Xiaomi je uvelike zaslužan za pokretanje trenda smanjivanja okvira zaslona izbacivanje prvog Mi Mixa na tržište. Xiaomi Mi Mix 2S i 2 napravili su maleni korak naprijed kada je u pitanju omjer okvira i zaslona, no isto tako napravili su velik napredak u kvaliteti iskustva korištenja, koje više ne zahtijeva pristanak na kompromise pri svakodnevnom korištenju.

Kvaliteta izrade i dizajn


Xiaomi Mi Mix 2S u ruci ostavlja bolji dojam od mnogih poznatijih flagshipova, prvenstveno zbog svoje mase od 191 grama, koja ostavlja dojam da u ruci držite premium uređaj. Konstrukcija Mi Mix 2S-a klasičan je sendvič staklenih panela između kojih se nalazi aluminijski okvir. Kvaliteta je izrade na nivou koji očekujemo od mnogo skupljih uređaja i ujedno je jedan od najimpresivnijih aspekata ovoga uređaja.

Xiaomi MI Mix 2S prvaDizajn je ono po čemu se Mix ističe u gomili: vrlo tanak okvir zaslona s prepoznatljivom „bradom“ zaštitni je znak serije uređaja Mix. Dizajn je vrlo jednostavan – jedini elementi dizajna koji razbijaju potpunu crninu jesu zlatni okvir sustava kamera i natpis „Mi Mix designed by Xiaomi“ koji se proteže donjom polovicom stražnje strane uređaja. Iako će nekima smetati jednostavnost dizajna Mix 2S-a, nama se svidjela njegova decentnost koja fokus stavlja na okvir zaslona. Glavna mana dizajna položaj je prednje kamere, koja je smještena na donjem rubu, ali je to nažalost jedino mjesto gdje je mogla biti smještena. Zbog svog niskog položaja pri snimanju prednjom kamerom potrebno je uređaj okrenuti naopačke kako biste dobili optimalan kut snimanja.


Software
Xiaomi je svoj flagship opremio Androidom 8.0 Oreom preko kojega su postavili vlastito sučelje MIUI 9,5. MIUI sa sobom donosi mnoge kozmetičke izmjene te nekolicinu funkcionalnih izmjena koje iskustvo korištenja Xiaomi uređaja čine drugačijim od većine uređaja drugih proizvođača. Najveća izmjena u odnosu na tvorničko Android sučelje i mnoga druga konkurentska sučelja micanje je ladice s aplikacijama tako da su sve aplikacije postavljene na početni zaslon. Druga velika izmjena tiče se zaslona s nedavno otvorenim aplikacijama, gdje je Xiaomi uvelike povećao preglednost uz horizontalni scrolling i vertikalni swipe za micanje aplikacija, što je suprotno načinu na koji se navigacija i upravljanje nedavno otvorenim aplikacijama obavlja na većini sučelja. Tijekom testiranja nismo primijetili zastoje u radu koji bi bila uzrokovani lošom optimizacijom, a upravo je to ono što očekujemo od flagship uređaja. Očigledno je da je Xiaomi napravio odličan posao.


Hardware
Konfiguracija Xiaomi Mi Mix 2S-a upravo je ono što očekujemo od ovogodišnjeg flagshipa. Chipset koji pokreće ovu zvijer jest Qualcomm Snapdragon 845, koji je prisutan u gotovo svakom flagshipu ove godine te se pokazao odličnim nasljednikom Snapdragonu 835, koji je pokretao originalni Mi Mix 2. Snapdragon 845 sastoji se od osmojezgrenog procesora s četirima Kryo 385 jezgrama radnog takta 2,8 GHz i četirima Kryo 385 Silver jezgrama radnog takta 1,8 GHz. Gold jezgre imaju viši radni takt te se koriste za zahtjevnije zadatke gdje je brzina prioritet, dok se Silver jezgre koriste za manje zahtjevne i pozadinske zadatke kod kojih je prioritet energetska učinkovitost. Grafički procesor Snapdragona 845 Qualcommov je Adreno 630, koji je trenutno među najboljim grafičkim procesorima na tržištu pametnih telefona.

Xiaomi MI Mix 2S drugaČak i najzahtjevnije naslove uz najviše postavke kvalitete grafike ovaj grafički procesor pokreće s lakoćom, što Mi Mix 2S čini odličnih izborom za mobilne gamere koji traže najbolje moguće performanse u igrama. Kako bi se multitasking odvijao bez zapinjanja i osvježavanja aplikacija pri ponovnom otvaranju, Xiaomi je Mix 2S opremio sa 6 GB radne memorije. Zaslon Mi Mix 2S-a je IPS LCD zaslon dijagonale 5,99 inča i rezolucije 2160 x 1080 piksela uz gustoću piksela od 403 piksela po inču. Prikaz je boja vrlo dobar. Iako naginje nešto zasićenijim tonovima, oni nisu toliko zasićeni da bi izgledali neprirodno. Kutovi gledanja i svjetlina definitivno bi mogli biti bolji jer se ipak radi o flagship uređaju, no zbog njegove niže cijene možemo mu oprostiti te mane. Kutovi gledanja nisu nam smetali koliko slabija svjetlina, koja nas je tijekom sunčanih ljetnih dana natjerala da ponekad zakoračimo u sjenu da bismo mogli vidjeti sav sadržaj zaslona. Xiaomijevi uređaji poznati su po odličnoj autonomiji zahvaljujući baterijama visokoga kapaciteta i odličnoj optimizaciji. Baterija ugrađena u Mi Mix 2S je litij-ionska baterija kapaciteta 3400 mAh, što nije osobito visok kapacitet, no viši je od većine konkurentskih flagshipova. Tijekom testiranja Mi Mix 2S zadovoljio je naše potrebe i bez problema je izdržao cijeli dan intenzivnog korištenja, a to je sve što možemo tražiti od flagship uređaja. Na kraju dana ostalo nam je 20-ak posto kapaciteta baterije, tako da možemo zaboraviti na dvodnevnu autonomiju, no nismo je ni očekivali s obzirom na snagu chipseta.

Kamera

Xiaomi je u Mi Mix 2S ugradio dvostruki sustav kamera s primarnim senzorom rezolucije 12 megapiksela i sekundarnim senzorom rezolucije 12 megapiksela. Xiaomi je sekundarnoj kameri odlučio dati telefoto optiku, tako da ima uzak otvor blende f/2,4 i veću žarišnu duljinu u odnosu na optiku primarne kamere, koja ima širok otvor blende f/1,8 kako bi do senzora doprlo što više svjetla. Performansama sustava kamere nismo ostali oduševljeni, no to ne znači da neće zadovoljiti potrebe većine korisnika. Mobilna fotografija konstantno evoluira i gotovo svaki mjesec ove godine dobili smo flagship koji na neki način pokušava biti najbolji na području mobilne fotografije, a na tako kompetitivnom tržištu teško je probiti se. Sustav kamera Xiaomija Mi Mix 2S nudi vrlo dobar dinamički raspon i vrlo prirodan prikaz boja.

Xiaomi MI Mix 2S trecaNažalost, oštrina je tek prosječna i na scenama s mnogo detalja poput trave očito je da sustav kamera ne može uhvatiti toliku količinu detalja. Posljednji trend u svijetu mobilne fotografije jest AI, odnosno fotografija potpomognuta umjetnom inteligencijom. Sustav umjetne inteligencije Mi Mix 2S-a prepoznaje scene i primjenjuje postavke koje poboljšavaju kvalitetu fotografije. Mnogi AI sustavi na tržištu imaju manu pretjeranog podešavanja postavki, što na kraju uništi fotografiju umjesto da poboljša njen izgled. Xiaomijev sustav ugodno nas je iznenadio svojom umjerenošću pri podešavanju postavki, što rezultira fotografijama koje imaju nešto zasićenije boje, no ne gube na dinamičkom rasponu i ne izgledaju neprirodno. Prednja kamera ima senzor rezolucije 5 megapiksela i nudi vrlo dobre performanse. Dinamički je raspon vrlo dobar, kao i zasićenost boja, no oštrina bi mogla biti bolja. Osim toga, moramo uzeti u obzir položaj prednje kamere koji zahtijeva okretanje uređaja, tako da osrednje performanse uz potrebu za okretanje uređaja čine Mi Mix 2S lošim izborom za ovisnike o selfijima.

Zaključak
U moru sve sličnijih uređaja drago nam je da postoje proizvođači koji su voljni riskirati i donijeti nešto novo i jedinstveno na tržište. Iako je Xiaomijevo rješenje smanjivanja okvira zaslona polovično, što potreba za okretanjem uređaja pri korištenju prednje kamere uvelike dokazuje, svejedno je riječ o vrlo zanimljivom uređaju koji će se svidjeti mnogima, a osobito onima koji preziru notch i radije će ponekad okrenuti uređaj nego gledati u “zub” na vrhu zaslona.

Više informacija

  • Model: Mi Mix 2s
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Xiaomi
  • Operativni sustav: Androi 8.0 Oreo
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 845
  • Grafički sustav: Adreno 630
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Konektor: USB 3.1 Type C
  • Ekran: 6'' IPS LCD
  • Stražnja kamera: Dual kamera 12 megapiksela (f/1,8 +f/2,4)
  • Prednja kamera: 5 megapiskela
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi ac
  • Baterija: Li-Ion 3400 mAh
  • Dimenzije i masa: 150,9x74,9x8,1 mm/191g
  • Plus: Kvaliteta izrade, performanse
  • Minus: Položaj prednje kamere, svjetlina zaslona
  • Ustupitelj i cijena: Xiaomi www.mi.com 4.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Opaki flagship predentednt Xiaomi Mi Mix 2S

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Opaki flagship predentednt Xiaomi Mi Mix 2S - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.