Cubot Max - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Cubot Max

Cubot Max

XL baterija i ekran

Velika baterija i sočan popis specifikacija uz nešto nižu rezoluciju ekrana recept su za dobre performanse sustava i trajanje baterije na phabletu pristupačne cijene. Sve to s papira isprobali smo u detaljnom Vidilab testiranju.

Krater koji je ostavio Note 7 u high-end phablet svijetu popunit će i puno pristupačniji modeli zasićenog Android tržišta. Jedan od modela koji ima dobar potencijal s obzirom na popis specifikacija i cijenu jest i Cubot Max.

Kao i svi Cubot telefoni koji nam stižu na recenziju, Max je stigao sa silikonskom zaštitom pa je prvi pogled na telefon upućen na prednju stranicu prekrivenu staklom. Kada se maskica ukloni, otkriva se zanimljiv dizajn poklopca koji se može skinuti.

Cubot Max

Dual SIM: Ili SIM i microSD kartica opcije su kojima možete napuniti utore u Cubot Max phabletu


Rub je metalan i ekstra čvrst, a poleđina je zlatne boje s dizajnom nesimetričnih linija, kvadrata i pravokutnika. Vizualno, telefon izgleda privlačno, a ako vas ne smetaju veličina i njegovi gabariti koji dolaze uz ovako veliki ekran mogli biste bez problema dati palac gore za dizajn. Rubovi oko ekrana mogli bi biti manji na gornjoj strani eventualno.

Osam Mediatek jezgri

Ekran je vrlo dobrog prikaza, no njegova mana jest rezolucija koja je u današnjem ultra kompetitivnom tržištu preniska, pogotovo na povećoj 6’’ dijagonali. S druge strane, HD ekran ima prilično velike ikone što ne mora nužno biti loše, a budući da nema mutnog sadržaja i ne vidi se ispikseliziranost, možemo gledati i na pozitivne strane niže rezolucije koje se očituju u boljim performansama sustava (ne treba toliko snage) i blagotvornom učinku na trajanje baterije.
Hardverski, Max pogoni osmojezgreni MediaTek procesor, a vrlo smo zadovoljni s čak 3 GB RAM-a koji mu pomažu u taskovima. U odnosu na Dinosaur phablet istog proizvođača povećana je količina unutarnje memorije na 32 GB i još je proširiva microSD karticom do 128 GB.

El baterija

Ono što nam se sviđa je rudimentarni softver bez puno dodataka proizvođača. Pokreće ga Android 6.0 i nema bloatware aplikacija. Hvalimo i bateriju od 4100 mAh koja bez problema drži do dan i pol pod maksimalnim opterećenjem. Od ostalih prednosti koje svakako vrijedi istaknuti je dual SIM podrška što je zapravo i uobičajeno u ovom segmentu pametnih telefona te LTE modem koji je dio Mediatekovog čipseta i pruža potpuno drugo iskustvo korištenja zbog velikih 4G brzina, čak i kod mene na teškoj periferiji grada (što naravno više ovisi o pokrivenosti mreže).

Cubot Max baterija

VEELIKA: Baterija od 4100 mAh daje dovoljno snage ovom phabletu za nesmetanih dan i pol korištenja

Kamere smo ostavili za pred kraj. Na papiru izgledaju odlično, 13 megapiksela stražnja i 5 prednja, ali izvedba je osrednja i neće se istaknuti iz prosjeka klase. U odličnim svjetlosnim uvjetima se može dobiti kvalitetna fotografija, ali je podložna šumu na manje nego idealnim uvjetima. Slično je i s prednjom kamerom. Obje će poslužiti, ali nisu za one koji prije svega žele imati mobitel za slikanje.

Ukupno se radi o vrlo pristupačnom phabletu kojemu je uvjetna mana veličina, što je zapravo očekivana posljedica velikog ekrana. Veći problem bi nekima mogla predstavljati „samo“ HD rezolucija ekrana. S druge strane je tu povoljna cijena, veliki 6’’ vrlo dobar ekran, dovoljno snažan hardver za sve zadatke, LTE i dual SIM podrška te 3 GB radne memorije.

Više informacija

  • Model: Max
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Cubot
  • Operativni sustav: Android 6.0
  • Procesor: 1,3 GHz Octa core (čipset: MediaTek MT6753A)
  • Memorija: 3 GB RAM / 32 GB (microSD max 128 GB)
  • Ekran: 6,0’’, 720 x 1280 px, kapacitivni, IPS, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, 1080p video, prednja kamera: 5 megapiksela
  • Komunikacija: LTE, 3G, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, HotKnot, Bluetooth 4.0, A-GPS
  • Baterija: Li-Ion 4100 mAh
  • Dimenzije i masa: 164,5 x 83,5 x 89,8 mm / 153 g
  • Ostalo: Dual SIM, dolazi sa silikonskom maskicom
  • Plus: LTE, baterija, RAM
  • Minus: Rezolucija ekrana
  • Ustupitelj i cijena: Se-mark (www.se-mark.hr), 1.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot Max

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot Max - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.