Garmin Quatix 6 - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Garmin Quatix 6

Garmin Quatix 6

Već se čuju i galebovi

Garmin je nakon uspješnog lansiranja nove Fenix 6 serije sada izbacio i njegovu pomorsku verziju, novi Quatix 6.

Quatix serija satova nadograđuje se na popularne Fenix satove dodatnim funkcijama specijaliziranim za neke sportove na vodi, od plivanja, preko jedrenja, pa sve do ribarenja. Quatix 6 je dakle unaprijeđena verzija novog Fenixa 6 te od njega preuzima sve mogućnosti, kao i dizajn. Koristi se 1,3 inčni transreflektivni zaslon u boji koji je malo povećan s obzirom na prošli model, dok je veličina kućišta od 47 x 47 mm ostala ista. S 14,7 mm debljine, sat je nešto veći od dobrog dijela ponude.

Specifikacije su im također jednake te je prednje staklo otporno na grebanje zahvaljujući Gorilla Glass 6 tehnologiji. Uz malo veću cijenu, u ponudi se može naći i verzija sa safirnim staklom koja je još otpornija na grebanje.

Obrub oko zaslona malo je drugačiji od Fenix 6 modela, te je strana oko samog zaslona vrlo oštra, do razine da biste mogli zapinjati sa satom ako ne pazite. Zaslon nema touchscreen podršku, već se njime upravlja pomoću pet gumba.

 

Garmin Quatix 6 2

Navigacija je jednostavna jednom kada sat prilagodite sebi, a ovakav pristup omogućuje upravljanje sata i kada je mokar. Podržava dubinu pod vodom do najviše 100 metara, a za kućište je korišten čelik otporan na morsku vodu, iako se naravno savjetuje da ga očistite od morske vode kako bi sve komponente funkcionirale što dulje bez problema.

Ovdje se nalazi i Garmin Pay koji može zamijeniti vašu fizičku karticu za plaćanje, pohranu više sati glazbe koju možete slušati Bluetoothom te brojene druge aktivnosti i aktivno praćenje vašeg cjelodnevnog stanja.

Osim senzora za praćenje vašeg broja otkucaja srca, sat vam može pružiti i uvid na zasićenost krvi kisikom, a tom metrikom dodaje se preciznost svih drugih vrijednosti koje sat računa tijekom vašeg dana kako bi vam dao preciznu rekreacijsku sliku te naravno ponudio savjete za napredak.

Kako smo već opisali Garminovu Fenix seriju, čija se lista funkcija teško može opisati bilo kako osim nabrajanjem iznimne količine mogućnosti, iskoristit ćemo ovu priliku da istaknemo razlike.

Dakle, glavna prednost Quatix 6 sata je u softverskoj podršci naprednih nautičkih funkcija od Garmina kojima se služe korisnici plovila. To znači da je kompatibilan s Garminovim ploterima i drugim uređajima, čije podatke vam može prenijeti na lice sata na jasan i pregledan način.

 

Garmin Quatix 6 5

Primjerice, možete ga povezati s Fusion audio uređajima, Garminovim brendom koji se specijalizira za audio rješenja na plovilima. Omogućuje kontrolu nad glazbom bez da sami morate svako malo hodati do kabine i mijenjati postavke. Povezuje se i s navigacijom samog broda, te vam nudi precizne podatke od autopilota poput brzine i dubine te trenutnog pravca, a omogućuje i zadavanje naredbi autopilotu sa samog sata.

Za jedriličare, jasno će vam prenijeti i podatke o temperaturi i snazi te smjeru vjetra. Podaci dostupni s plotera prikazuju se na satu, a na njemu je moguće i označiti lokacije koje smatrate bitnima ili zanimljivima. Ni sportaši nisu zakinuti.

Ipak, mnogi u jedrenju uživaju kao sportu, a sat omogućuje i jednostavno praćenje vašeg vremena te označavanja raznih dionica ili krugova zahvaljujući SailAssist funkciji. Kada pričamo o preciznoj navigaciji, sat podržava BlueChart G3 obalne karte s ucrtanim plovnim pravcima.

 

Garmin Quatix 6 1

Cilj sata svakako je i da s daljine omogući praćenje statusa plovila kako biste mogli uživati u trenutku radije nego sjedili u kabini. Sat dolazi u dvije verzije, standardnoj koja dolazi sa silikonskim remenom, kao i „Titanium“ modelom koji dolazi s remenom od titana te čeličnom kopčom.

Više informacija

  • Model: Quatix 6
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Ekran: 1,3" 260 x 260, transreflektivni
  • Komunikacija: WiFi, Bluetooth, ANT+
  • Ostalo: GPS, akcelerometar, HR senzor, kompas, barometar, žiroskop, termometar, senzor svjetlosti
  • Plus: Jedinstvene mogućnosti za korisnike Garmin pomorskog sustava
  • Minus: Oštar unutarnji rub dizajna, osrednji dizajn lica sata
  • Ustupitelj i cijena: Garmin Hrvatska www.garmin.com/hr-HR/ Cijena: 5.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Quatix 6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Quatix 6 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.