Garmin VENU

Garmin VENU

Garmin se pridružio AMOLED partyju

Razlog zašto Garminovi satovi koriste zaslone drugačije od ostalih proizvođača postaje vrlo jasan jednom kada s obje vrste satova izađete na sunce. Osim čitljivosti, tu je i limitirano trajanje baterije, no sa sve modernijim tehnologijama i ono je sada na zadovoljavajućoj razini da bude na Garmin satu.

Garmin VENU najnoviji je Garminov model pametnog sata za praćenje sportskih performansi. Prvi je s potpuno novom tehnologijom za ovaj brand, što ga čini iznimno važnim. Naime, Garmin do sada nije koristio AMOLED zaslone, citirajući trajanje baterije kao glavnu prepreku. Sada već možemo reći kako se tehnologija dovoljno razvila kako razlika u trajanju baterije ne bi trebala biti toliko velika, s obzirom na načine na koje drugi proizvođači štede bateriju.

Krenimo od samog zaslona. Kao što smo rekli, koristi se AMOLED display s rezolucijom od 390 x 390 piksela, što zaslon čini jasnim, s vrlo detaljnim prikazom, u usporedbi s, primjerice, Vivoactive 4S modelom, koji kod istih dimenzija zaslona od 1,2 inča ima rezoluciju od 218 x 218 piksela.

Iako je zaslon veličine manjeg Vivoactive 4S modela, ukupno lice sata je dimenzija veće verzije. Drugim riječima, rubovi zaslona su nešto deblji kod ovog izdanja sata. Zaslon ima atraktivna lica sata već učitana, a posjeduju dva moda rada. Standardno, kako bi se maksimizirala baterija, zaslon je ugašen ako ne podignete ruku kako biste vidjeli vrijeme.

No, u postavkama je moguće odabrati opciju da sat uvijek bude uključen i tada mijenja izgled između standardnog i low-power izgleda. Ostatak VENU sata zadržava generalni izgled novog Vivoactive 4 modela s dva gumba s desne strane kojima se kontroliraju različiti meniji i opcije.

Zaslon sata također podržava touch kontrole za scrollanje i odabir opcija. Sat ima standardno metalne detalje poput ruba oko zaslona, gumba i kopči, dok je ostatak plastičan. Vodootpornost je podržana standardom 5 ATM te sat može mjeriti performanse i rad srca za vrijeme plivanja.

Imajte na umu da nakon kupanja u slanoj vodi svakako isperete sat slatkom vodom jer sol uz duži kontakt može oštetiti boju sata. Dolazi u četiri kombinacije boja: standardni crni s tamnosivim metalnim detaljima koji i imamo na testu, zatim crni sa zlatnim detaljima, onda sivo-plavi sa srebrnim detaljima, i na kraju “svijetla boja pijeska s ružičasto-zlatnim metalnim detaljima”.

 

Senzori i aplikacije

Aplikacije koje dobivate sa satom mogu pratiti tridesetak najpopularnijih sportova zahvaljujući brojnim senzorima poput GPS-a za praćenje lokacije i brzine, senzora za mjerenje pulsa kao i zasićenosti krvi kisikom, barometra, elektroničkog kompasa, žiroskopa, brzinomjera (za specifične pokrete pri vježbanju) te termometra.

Sa svim ovim senzorima moguće je interpolirati brojne druge statistike i rezultate vježbanja te dati korisniku performanse, kao i savjete. Brojne funkcije izlistane su na njihovim stranicama te ih je teško sve pregledno navesti u tekstu.

Zato spomenimo još da se sat povezuje s Bluetoothom, Wi-Fi-jem te ANT+ sustavom. ANT+ omogućuje povezivanje s drugim Garminovim uređajima, specifično kod biciklizma, u kojemu se koriste i druge sprave, poput radara na stražnjem svjetlu.

Navedimo i mogućnost povezivanja sata s popularnim streaming servisima s kojom je moguće preuzeti do 500 pjesama, za koje vam onda neće trebati mobitel dok vježbate, a slušalice se spajaju Bluetoothom. Sat podržava i Garmin Pay.

Istaknimo još mogućnost sata da vam pokaže prijedloge za vježbanje s pozama i pokretima na zaslonu te pravilnim držanjem. Ovo je idealna verzija za one koji žele Garminov sat za praćenje rekreacije, no većinom je provode u zatvorenom, gdje se klasičan sat ne vidi idealno.

Napominjemo kako ovaj model, kao ni ostali u Vivoactive seriji, nema karte, već ćete za tu funkciju trebati smartphone na kojega se pri kraju treninga uploadaju informacije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin VENU

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin VENU - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.