Cubot F1

Cubot F1

Jednostavan sat modernih funkcija

Kada govorimo o pametnim satovima i fitness trackerima, najviše se fokusiramo na flagship ponudu, od Samsunga pa do Garmina. No, za praćenje aktivnosti ima i pristupačnijih opcija

Cubot SmartWatch F1 je nešto jednostavniji pametni sat s fitness trackerom koji je vrlo ugodan za nošenje i neće vam nimalo smetati tijekom rekreacije ili treninga. Sam po sebi izgledom podsjeća na klasične digitalne satove, sa standardnim monokromatskim zaslonom. To mu je i primjetna prednost kod trajanja baterije. Dok moderne satove morate puniti svakih par dana, ovaj model, osim što prati sve detalje rekreacije, nije potrebno puniti više nego jednom otprilike svaka dva tjedna.

Sve podatke prikazuje zaslon veličine 1,2 inča i rezolucije svega 128 x 128 piksela. Uređajem se upravlja pomoću čak pet gumbi raspoređenih s obje strane. Lijevi služe za navigaciju kroz mogućnosti sata, dok se desnima upravlja unutar specifične “aplikacije”, poput one za mjerenje otkucaja srca, puštanje glazbe ili pak praćenje vremena krugova. Sat je s obzirom na opcije primarno namijenjen, dakle, za trčanje. Cijelu stvar pokreće Nordic 52832 SoC, čiji je glavni zadatak potrošiti što manje energije pri radu.

Za otključavanje svih mogućnosti sata bit će vam, naravno, potreban i smartphone na koji se sat povezuje bluetoothom te mu šalje podatke koje je prikupio tijekom dana. Kad se nađu na smartphoneu, Cubotova aplikacija podatke predstavlja u obliku nešto preglednijih grafova te ih sprema za uspoređivanje vašeg napretka. Ima i GPS navigaciju, no bit će potrebno povezati ga s vašim pametnim telefonom za njezin prikaz.

Praćenje rada srca, naravno, dolazi standardno. Dok smo ga isprobavali ustanovili smo da kretanje može zeznuti sat pri kontinuiranom mjerenju, pa on pokazuje nerealno niske vrijednosti. Imajte na umu da ga pravilno zategnete na ruku kako ne bi “plesao”. Sve u svemu, radi se o jednostavnom satu koji svatko može lako naučiti koristiti, a pomoću mobitela otključati i dodatne mogućnosti poput GPS-a te grafičkog prikaza performansi pomoću grafičkog sustava.

Baterija traje impresivno dugo u usporedbi s modernim flagship modelima, pa ukoliko ne trebate neke premium značajke dobro će vam poslužiti za praćenje tjelesnih aktivnosti.

Više informacija

 • Model: SmartWatch F1
 • Ukupna ocjena: 3,7
 • Performanse: 3
 • Isplativost: 4
 • Cool faktor: 4
 • Proizvođač: Cubot
 • Procesor: Nordic 52832
 • Memorija: 64 KB RAM, 512 KB ROM
 • Ekran: 1,2” 128 x 128 monokromski
 • Komunikacija: Bluetooth 4.0
 • Plus: Trajanje baterije, jednostavnost, praćenje performansi
 • Minus: Zastarjeli dizajn, “klasičan” zaslon, puno gumbi
 • Ustupitelj i cijena: Se-mark www.se-mark.com 499,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot F1

Pretraži recenzije hardvera

HARDVER
HARDVER
   Laptopi
   Računalo
   Procesor
   Grafička kartica
   Matična ploča
   Hladnjaci
   Kućište
   Monitor
   Hard disk/SSD
   Mrežna oprema
   Miš
   Tipkovnica
   Napajanje
   Audio
   USB/kartice/prijenosni HDD
   Televizori
   Pametni telefoni
   Tablet
   Projektor
   Printer/MFC
   Ostalo
   Pametni satovi
   Fotoaparati
   RAM
   Akcijske kamere
   Igraća konzola
   Gamepad

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot F1 - VidiLAB - QR Code Friendly