Lenovo IdeaPad L340-17IRH

Lenovo IdeaPad L340-17IRH

17-inčni budget gaming

Multimedijalni prijenosnik koji se prije svega ističe vrlo kvalitetnim 17-inčnim ekranom. Provjerena hardverska kombinacija jamči solidne performanse u igrama, a preporučujemo vam da odaberete model s ugrađenim SSD-om

Lenovova serije mainstream prijenosnika oznake L340 svakako je globalno jedna od najprodavanijih u mainstream kategoriji tržišta. Nije zapravo teško pogoditi zašto. Lenovo ovdje koristi već duže vrijeme provjerenu formulu koja uključuje relativno moderan dizajn i prilično dobru hardversku moć po nadasve povoljnoj cijeni. U ovom slučaju testirali smo 17-inčnu verziju Ideapada L340 koja predstavlja nekakav mainstream multimedijalni gaming laptop, prije svega namijenjen korisnicima željnim nešto većeg ekrana.

Iznenađujuće dobar ekran

Moderniji dizajn uključuje i nešto kompaktnije dimenzije i manju masu kada su u pitanju 17-inčni modeli, tako da možemo ustvrditi da je L340 u 17-inčnoj verziji prilično kompaktan laptop s obzirom na veličinu ekrana. Ukupna masa mu iznosi 2,5 kg, što je relativno malo za 17-inčni prijenosnik. Dizajnom vas neće pretjerano oduševiti, ali nama se prilično dopao ovakav minimalistički pristup, a treba naglasiti da je i kvaliteta izrade na vrlo visokoj razini. Testirani model možda hardverski i nije bio osobito napredan, ali zato spada u cjenovno povoljnije 17-inčne modele u seriji.

Lenovo IdeaPad L340 17IRH body
Prvenstveno, međutim, moramo spomenuti ključni razlog zbog kojeg biste kupili ovaj laptop. Dakako, riječ je o većem 17-inčnom ekranu. Srećom, u ovom slučaju govorimo o većem kvalitetnom 17-inčnom IPS ekranu. Ističe se vrlo dobrom reprodukcijom boja, dobrim kontrastom i odličnim vidljivim kutom. Zapravo je jedini ozbiljan nedostatak brzine osvježavanja od svega 60 Hz, iako je pitanje koliko je ovo ozbiljan nedostatak s obzirom na ugrađenu GTX 1650 grafičku karticu koja će vam zapravo teško u novijim igrama ponuditi preko 60 fps-a.
Osim jako dobrog ekrana, pohvalit ćemo i tradicionalnu dobru tipkovnicu. Lenovo nas je rijetko kada razočarao po pitanju kvalitete tipkovnice. Riječ je o prostranoj tipkovnici s dovoljno velikim tipkama koja je prilično ugodna za rad. Opremljenost ovog laptopa je manje-više standardna. Jedan USB Type C priključak je zgodan dodatak, ali, iskreno, voljeli bismo vidjeti barem još jedan klasičan USB 3.1 priključak, a ovaj model primjerice nema ni čitač kartica.

Lenovo IdeaPad L340 17IRH body2

Mainstream gamer

S druge strane, zvučnici su prilično solidni, a ugrađena HD kamera može poslužiti za internetske video pozive, konferencije i sl.
Hardverska konfiguracija odgovara nekakvom budget 17-inčnom mainstream laptopu. Očekivano, nalazimo Intelov quad core procesor 9300H, 8 GB radne memorije i Nvidijinu GTX 1650. Prijenosnik dolazi sa SSD-om od 256 GB.
Gaming performanse ovog laptopa su očekivano prilično dobre. Kombinacija procesora i grafičke kartice dobro je izbalansirana, a veliki plus je veći 17-inčni ekran. Nešto starije igre možete bez problema igrati s visokom razinom detalja, često na 60 fps-a ili više, dok ćete u novijim naslovima ipak biti prisiljeni na određeni kompromis po pitanju kvalitete slike. Velika prednost je i relativno tih rad ovog prijenosnika pod punim opterećenjem. Trajanje baterija pak, očekivano, nije osobito dugo. Međutim, ukupno gledano, omjer cijene i performansi je više nego dobar.


POGLEDAJTE KAKO JE OVAJ LAPTOP PROŠAO U USPOREDNOM TESTU DO 6000 KUNA

Svestrana klasa za sve namjene

U proteklom razdoblju prijenosna računala postala su dosta tražena roba. Provjerili smo stoga što se trenutno može pronaći na tržištu u ultrapopularnoj mainstream kategoriji laptopa do 6000 kn! Mogu li novi prijenosnici s AMD-ovim Ryzen procesorima serije 4000 konačno prekinuti Intelovu dominaciju u svijetu prijenosnih računala i ponuditi nam posebno isplative mainstream laptope?

Više informacija

  • Model: IdeaPad L340 17IRH
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel Core i5 9300H
  • Memorija: 8 GB DDR4
  • Grafički sustav: Intel UHD 630+ Nvidia GTX 1650 4 GB
  • Tvrdi disk: 256 GB SSD
  • Zaslon: 17,3“ Full HD 1920x1080 IPS
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n
  • Priključci: 1xUSB 3.1 Gen 1 Type C, 2x USB 3.1 Gen 1
  • Sučelja: HDMI
  • OS: Free DOS
  • Baterija: Li-Ion, 3 ćelije
  • Dimenzije i masa: 413,5x284,7x25,3 mm/ 2,5 kg
  • Plus: dizajn, vrlo dobar 17-inčni ekran, solidne gaming performanse, vrlo dobra opremljenost
  • Minus: spor tvrdi disk, kratko trajanje baterije
  • Ustupitelj i cijena:

    Lenovo

    www.lenovo.com

    5.399,00 kn

  • Baterija (1080p video reprodukcija) - vrijeme trajanja: 5:01 h
  • Grand Prix: 3,33
  • Best Buy: 2,96
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo IdeaPad L340-17IRH

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo IdeaPad L340-17IRH - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.