Acer Nitro 5 AN515-54-59WF

Acer Nitro 5 AN515-54-59WF

Pouzdani mainstream gamer

Acer Nitro 5 provjeren je i moderno dizajniran budget mainstream prijenosnik koji se odlikuje pristojnim performansama, solidnim ugrađenim IPS ekranom, a posebno se ističe i odličnom opremljenošću koja nije toliko uobičajena za laptope u ovoj cjenovnoj kategoriji

Za sve koji traže provjeren i moderan budget gaming laptop, Acerova serija Nitro 5 nameće se kao ponajbolji odabir. Pritom valja napomenuti da se Acerovi Nitro 5 prijenosnici mogu pronaći u bezbroj različitih hardverskih konfiguracija od kojih su neke prilično moćne.

Acer Nitro 5 otvorU našem slučaju riječ je o hardverski jednom od najslabijih ponuđenih Nitro 5 modela, no ovdje je u prvom planu ipak nešto povoljnija cijena.

Budget gaming klasa

Acerov Nitro 5 je budget mainstream laptop modernog dizajna s naglaskom na robusnost. Nije osobito tanak i lagan, ali je kvalitetno napravljen. Rubovi oko ekrana su dovoljno tanki, a Nitro 5 dolazi i s vrlo dobrom tipkovnicom koja ima crveno pozadinsko osvjetljenje. Naš je testni model bio opremljen s Intelovim procesorom Core i5 9300H koji je poprilično pouzdan i popularan odabir mnogih proizvođača kada govorimo u budget gaming laptopima jer omogućuje sasvim pristojne performanse. Quad core procesor 2020-e neće više nikoga oboriti s nogu, no single core performanse su i dalje na vrlo visokoj razini. Budget gaming kombinaciju zaokružuje Nvidijina GTX 1650 grafička kartica s ukupno 4 GB GDDR5 videomemorije. Nominalno najslabija Nvidijina mobilna grafička kartica temeljena na arhitekturi Turing dobro je rješenje u ovoj cjenovnoj kategoriji.

Acer Nitro 5 body4Performanse u igrama su zadovoljavajuće, no ovo nije kartica koja će vam omogućiti igranje najnovijih igara s ultra detaljima prikaza. Ako niste toliko izbirljivi po pitanju kvalitete slike ili pak ne igrate samo one najzahtjevnije igre, vjerujemo da ćete biti sasvim zadovoljni osobinama Nvidijine GTX 1650 kartice koja pritom nije osobito veliki potrošač energije.
Acer je ovaj laptop opremio s vrlo sposobnim sustavom hlađenja koji uključuje dva zasebna ventilatora. Pomoću posebne aplikacije Nitrosense možete prilagoditi brzinu ventilatora svojim željama. Prilikom testiranja uvjerili smo se da ugrađeno hlađenje odlično obavlja svoj posao, pa su temperature ugrađenih komponenti u prihvatljivim granicama.

Moderno opremljen

S obzirom na to da je riječ o jeftinom Nitro 5 modelu, ugrađeni ekran ne oduševljava previše ni kvalitetom prikaza ni brzinom odziva. S druge strane, riječ je sasvim pristojnom Full HD IPS ekranu s brzinom osvježavanja od 60 Hz. Za gaming i uobičajeni rad predstavlja prihvatljivo rješenje u ovoj cjenovnoj kategoriji. Već smo spomenuli ugrađenu tipkovnicu s crvenim pozadinskim osvjetljenjem. Riječ je vrlo dobroj tipkovnici s većim tipkama koje imaju dovoljno hoda pa tipkovnica ukupno ostavlja vrlo dobar dojam prilikom korištenja.

Acer Nitro 5 body2
Jača strana ovog prijenosnika je svakako i jako dobra opremljenost. Pomalo je iznenađujuće da dolazi s podrškom za WiFi 6, odnosno najmoderniji 802.11ax standard bežične mreže, a tu je USB Type C priključak. U svakom slučaju, opremljenost je u skladu s najmodernijim trendovima, što je za svaku pohvalu.
Za pohranu podataka ovdje je zadužen SSD kapaciteta 256 GB. Ugrađeni disk je prilično brz i omogućuje vrlo dobre performanse prilikom uobičajenog rada. Međutim, kapacitet mu je relativno malen, pa ćete ga svakako morati nadograditi većim ili se poslužiti nekim drugim rješenjem u obliku vanjskog prijenosnog diska.

Acer Nitro 5 body3
Acer se s Nitro 5 serijom drži provjerenog koncepta koji se i ovoga puta pokazao prilično uspješnim, pa je i ovdje riječ o vrlo dobro izbalansiranom mainstream laptopu koji nudi pouzdane performanse i dobru opremljenost.


POGLEDAJTE KAKO JE OVAJ LAPTOP PROŠAO U USPOREDNOM TESTU DO 6000 KUNA

Svestrana klasa za sve namjene

U proteklom razdoblju prijenosna računala postala su dosta tražena roba. Provjerili smo stoga što se trenutno može pronaći na tržištu u ultrapopularnoj mainstream kategoriji laptopa do 6000 kn! Mogu li novi prijenosnici s AMD-ovim Ryzen procesorima serije 4000 konačno prekinuti Intelovu dominaciju u svijetu prijenosnih računala i ponuditi nam posebno isplative mainstream laptope?

Više informacija

  • Model: Nitro 5 AN515 54 59WF
  • Proizvođač: Acer
  • Procesor: Intel Core i5 9300H
  • Memorija: 8 GB DDR4
  • Grafički sustav: Intel UHD 630+ Nvidia GTX 1650 4 GB
  • Tvrdi disk: 256 GB SSD
  • Zaslon: 15,6“ Full HD 1920x1080 IPS
  • Mreže: 802.11 ax/ac/b/g/n. Bluetooth
  • Priključci: 1xUSB 3.1 gen1 Type C, 2x Usb 3.1 Gen 1, 1x USB 2.0
  • Sučelja: HDMI, čitač SD kartica
  • OS: Free Dos
  • Baterija: Li-Ion, 4 ćelije
  • Dimenzije i masa: 364,4x255x25,9 mm/ 2,5 kg
  • Plus: dizajn, odlična opremljenost, solidne performanse, IPS ekran
  • Minus: nešto veće dimenzije i masa, SSD manjeg kapaciteta, trajanje baterije
  • Ustupitelj i cijena:

    Acer

    www.acer.hr

    5.699,00 kn

  • Grand Prix: 3,48
  • Best Buy: 2,75
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Nitro 5 AN515-54-59WF

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Nitro 5 AN515-54-59WF - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.