Pavilion Gaming 15-ec0016nm

Pavilion Gaming 15-ec0016nm

Ryzen powered gaming

Budget gaming laptop koji se ističe zanimljivom hardverskom kombinacijom AMD-ovog procesora i Nvidijine grafičke kartice. Performanse u igrama su sasvim pristojne, a omjer cijene i performansi vrlo dobar 

Proteklih godina HP je osvježio svoju mainstream seriju Gaming Paviliona koja uključuje veliki broj različitih modela budget gaming laptopa. Osim unaprijeđenog dizajna, jedna od novosti svakako je bila kombinacija AMD-ovih Ryzen 3550H procesora s Nvidijinim grafičkim karticama.

HP Pavilion Gaming 15 ec0016nm bodyI dok čekamo na modele s najnovijim AMD-vim Ryzen procesorima serije 4000, ovaj nam je Gaming Pavilion pokazao do neke mjere što nam u ovoj klasi laptopa može ponuditi kombinacija AMD-ovog procesora i Nvidijine grafičke kartice.

AMD+Nvidia za budget gaming!

Prije svega treba reći da ovaj Gaming Pavilion po cijeni samo nešto malo manjoj od 6000 kn donosi stvarno moćnu hardversku konfiguraciju, barem za trenutne standarde na domaćem tržištu. Tako smo ovdje uz kombinaciju Ryzen 3550H procesora i Nvidijina GTX 1650 grafičke kartice pronašli i 16 GB DDR4 memorije, kao i prilično brz Samsung NVMe SSD kapaciteta 256 GB. Povrh svega, tu je i ugrađeni Full HD IPS ekran, što ovaj Gaming Pavilion čini jednim vrlo dobrim budget gaming laptopom. Dizajn je također poprilično moderan. Prilično kompaktne dimenzije, tanak rub oko ekrana te ukupna debljina od 23,9 mm čine ovaj laptop relativno lako prenosivim.

HP Pavilion Gaming 15 ec0016nm body3

Kvaliteta izrade je u najmanju ruku solidna, iako bismo voljeli vidjeti malo robusnije napravljeno kućište. Opremljenost je također vrlo dobra, a Gaming Pavilioni posjeduju i Bang&Olufsen zvučnike koji su svakako jedni od boljih zvučnika za laptope u ovoj cjenovnoj kategoriji. Zanimljivo je napomenuti da HP-ovi Gaming Pavilioni dolaze i s čitačem kartice, što je svakako dodatan plus, s obzirom na to da dosta mainstream laptopa više nema danas ovakav čitač. Osim toga, tu je i prilično solidna chiclet tipkovnica sa zelenim pozadinskim osvjetljenjem uz posebno označene w, a, s, d tipke.

Vratimo se još malo ugrađenom ekranu. Za razliku od nekih malo skupljih modela koji posjeduju 144 Hz ekrane, ovdje je ugrađen nekakav uobičajeni IPS ekran s brzinom osvježavanja od 60 Hz. Ukupno gledano, ovaj vas ekran kvalitetom prikaza neće oboriti s nogu (slabiji kontrast, manja maksimalna razina svjetline), ali je prihvatljivo rješenje u ovoj cjenovnoj kategoriji.

Svestrani Pavilion

Glavni prodajni adut ovoga Gaming Paviliona svakako je omjer cijene i performansi. Ugrađeni procesor Ryzen 3550H posjeduje četiri jezgre uz podršku za hypertreading, a maksimalni TDP mu iznosi 35 vata. Ukupno gledano, ovaj procesor svojim performansama ponešto zaostaje za ultrapopularnim Intelovim 9300H. Međutim, ova konfiguracija sa 16 GB radne memorije i bržim SDD-om osigurava odličnu razinu performansi prilikom uobičajenog rada i korištenja zahtjevnijih aplikacija.

HP Pavilion Gaming 15 ec0016nm body2
U modernim ćete igrama ionako u pravilu uvijek biti ograničeni brzinom ugrađene GTX 1650 grafičke kartice. Ova kartica vam omogućuje pokretanje i igranje svih novijih igara na Full HD rezoluciji uz medium razinu detalja. Također, s obzirom na to da ni procesor ni grafička kartica ne troše pretjerano mnogo energije, ugrađeno hlađenje bez problema osigurava stabilan rad uz vrlo prihvatljivo zagrijavanje. S druge strane, baterija ne traje osobito dugo i to je očekivano, tako da tu nema nekih iznenađenja. Sve u svemu, ako tragate za budget gaming laptopom, HP-ov Gaming Pavilion s Ryzen-Nvidia kombinacijom bit će svakako dobar odabir.

 


POGLEDAJTE KAKO JE OVAJ LAPTOP PROŠAO U USPOREDNOM TESTU DO 6000 KUNA

Svestrana klasa za sve namjene

U proteklom razdoblju prijenosna računala postala su dosta tražena roba. Provjerili smo stoga što se trenutno može pronaći na tržištu u ultrapopularnoj mainstream kategoriji laptopa do 6000 kn! Mogu li novi prijenosnici s AMD-ovim Ryzen procesorima serije 4000 konačno prekinuti Intelovu dominaciju u svijetu prijenosnih računala i ponuditi nam posebno isplative mainstream laptope?

Više informacija

  • Model: Pavilion Gaming 15 ec0016nm
  • Proizvođač: HP
  • Procesor: AMD Ryzen 3550H
  • Memorija: 16 GB
  • Grafički sustav: AMD Radeon Vega 8+ Nvidia GTX 1650 4 GB
  • Tvrdi disk: 256 GB SSD
  • Optički uređaj:: ne
  • Zaslon: 15,6“ Full HD 1920x1080 IPS
  • Mreže: 802.11 ac/b/n/g, Bluetooth
  • Priključci: qx USB 3.1 Type C, 2x USB 3.1 Gen 1, 1X USB 2.0
  • Sučelja: HDMI, čitač SD kartica
  • OS: Free DOS
  • Baterija: Li-Ion, 3 ćelije
  • Dimenzije i masa: 360x257x23,5 mm/ 2,25 kg
  • Plus: moderan dizajn, dobar omjer cijene i performansi, 16 GB radne memorije, solidan IPS ekran
  • Minus: ugrađeni Ryzen procesor je nešto sporiji od Intelovih rješenja, trajanje baterije
  • Ustupitelj i cijena:

    HP

    www.hp.com

    5.599,00 kn

  • Grand Prix: 3,19
  • Best Buy: 2,83
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Pavilion Gaming 15-ec0016nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pavilion Gaming 15-ec0016nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.