HP 15s-fq1032nm

HP 15s-fq1032nm

Tanak, lagan, jeftin

Moderno dizajniran tanak i lagan 15-inčni prijenosnik koji se pritom odlikuje dugim vremenom autonomije. Ako vam treba jeftin poslovni ili kućni laptop s naglaskom na jednostavnu prenosivost, HP sa svojim 15s modelom svakako ima što za ponuditi

Za sve korisnike koje prvenstveno žele moderno dizajniran, tanak i lagan 15-inčni prijenosnik povoljne cijene, a nisu im pretjerano bitne ukupne performanse, HP-ova serije uređaja pod nazivom 15s bit će svakako zanimljivo rješenje. Već na prvi pogled posve je jasno da je ključni cilj ovdje postignut. Ovaj je laptop moderno dizajniran i stvarno izgleda vrlo atraktivno. Po već dobro znanom običaju, HP unutar serije laptopa pod nazivom 15s nudi zaista ogroman broj različitih modela uz nekoliko boja samog kućišta.

Jeftini šminker!

U našem slučaju radi se o kućištu bijele boje uz tamni rub oko ekrana. Ovaj je laptop doista prilično lagan s ukupnom masom od svega 1,69 kg. Ako svemu pridodamo kućište debljine 17,9 mm, možemo reći da je pogodan za često prenošenje. Bez problema će stati u bilo koji ruksak ili torbu prosječne veličine, a i strujni adapter je prilično malih dimenzija.

HP 15s fq1032nm bodySve ovo ukazuje na to da je hardverska platforma prilično nezahtjevna. I doista, ovdje je ugrađen dvojezgreni Ice Lake Core i3 procesor maksimalne potrošnje 15 vata. Zapravo je poprilično čudno što ovdje govorimo o dvojezgrenom procesoru koji se temelji na Intelovom najmodernijem 10-nanometarskom proizvodnom procesu, no ključna prednost ovakvog procesora trebala bi biti mala potrošnja energije i, slijedom toga, dugo vrijeme autonomije. Ovim ćemo se detaljnije pozabaviti nešto kasnije. Vratimo se još malo samoj opremljenosti i ostalim značajkama ovog laptopa.
Ugrađeni ekran očekivano u ovoj cjenovnoj klasi nije baš sjajan i bajan. Loš vidljivi kut i slaba maksimalna razina svjetline čine korištenje prilično teškim u uvjetima jačeg vanjskog osvjetljenja, primjerice na otvorenom. U zatvorenim je prostorima situacija nešto bolja. Zapravo je jedina dobra stvar kod ovog ekrana standardna Full HD rezolucija koja jamči pristojnu oštrinu prikaza.

HP 15s fq1032nm body2
Mnogo boljim od ekrana pokazala se ugrađena tipkovnica. Vrlo je ugodna za dugotrajan rad i vrlo brzo smo tipkali s pristojnom preciznošću. HP se potrudio ovaj laptop opremiti relativno modernim priključcima, što uključuje npr. jedan USB 3.1 Type C priključak, kao i čitač kartica. Smatramo da će za većinu korisnika razina opremljenosti ovog laptopa biti sasvim zadovoljavajuća.

Dual core Ice Lake

Drugo je pak pitanje je li nam procesor s dvije jezgre dovoljan u 2020. godini. Srećom, zahvaljujući hyperthreadingu, na raspolaganju su vam zapravo četiri logičke jezgre. Moramo reći da su performanse ovog laptopa pristojne, a pogledamo li performanse samo jedne jezgre, i vrlo dobre. Za manje zahtjevne korisnike, ovo je prilično dobro rješenje. Općenito gledano, performansama jako pomaže i ugradnja brzog 512 GB SSD-a, što znatno poboljšava ukupni odziv i performanse sustava. U kombinaciji s 8 GB radne memorije, ovakva konfiguracija jamči brz i ugodan rad u manje zahtjevnim aplikacijama.

HP 15s fq1032nm body3
Nadalje, veliki plus ovakve hardverske platforme je energetska učinkovitost. Sve skupa se jako pozitivno odrazilo na vrijeme autonomije, pa je ovo laptop kojemu će baterija potrajati od 7-10 sati, ovisno o tome što radite. Na kraju ga je zapravo vrlo lako preporučiti, međutim, isključivo onda kada želite tanak, lagan i jeftin 15-inčni laptop s dugim vremenom autonomije.


POGLEDAJTE KAKO JE OVAJ LAPTOP PROŠAO U USPOREDNOM TESTU DO 6000 KUNA

Svestrana klasa za sve namjene

U proteklom razdoblju prijenosna računala postala su dosta tražena roba. Provjerili smo stoga što se trenutno može pronaći na tržištu u ultrapopularnoj mainstream kategoriji laptopa do 6000 kn! Mogu li novi prijenosnici s AMD-ovim Ryzen procesorima serije 4000 konačno prekinuti Intelovu dominaciju u svijetu prijenosnih računala i ponuditi nam posebno isplative mainstream laptope?

Više informacija

  • Model: 15s fq1032nm
  • Proizvođač: HP
  • Procesor: Intel Core i3 1005G1
  • Memorija: 8 GB DDR4
  • Grafički sustav: Intel UHD Graphics
  • Tvrdi disk: 512 GB SSD
  • Zaslon: 15,6“ Full HD 1920x1080
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth
  • Priključci: 1x USB 3.1 gen1 Type C, 2x USB 3.1 Gen 1
  • Sučelja: HDMI, čitač SD Kartica
  • OS: Free DOS
  • Baterija: Li-Ion, 3 ćelije
  • Dimenzije i masa: 358,5x242x17,9 mm/1,69 kg
  • Plus: dizajn, tanak i lagan, dugo trajanja baterije, 512 GB SSD solidne brzine
  • Minus: loš ekran, procesor sa samo dvije jezgre, spor integrirani grafički sustav
  • Ustupitelj i cijena:

    HP

    www.hp.com

    3.672,70 kn

  • 3DMark 11 Firestrike 3DMark Score: 1064
  • Baterija (1080p video reprodukcija) - vrijeme trajanja: 7:35 h
  • Grand Prix: 2,87
  • Best Buy: 3,93
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP 15s-fq1032nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP 15s-fq1032nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.