HP Omen 15-ce006nm

HP Omen 15-ce006nm

Mali agresivac

HP-ova linija gaming laptopa Omen ima prilično agresivan dizajn kako bi svima dala do znanja da se radi o laptopima za igranje.

Iako će to mnoge među vama odvratiti od kupnje jer je laptop takvog dizajna teško uklopiti u učionicu ili sobu za sastanke, oni koji žele čisti gaming laptop bit će zadovoljni HP-ovim izborom smjera dizajna. Uz crvene umetke na poklopcu su i paneli s uzorkom karbonskih vlakana za još agresivniji izgled. Izbor komponenti ovog laptopa nije osobito impresivan te će zadovoljiti manje zahtjevne igrače. Procesor je četverojezgreni Intel core i5 7300HQ, koji nema hyperthreadinga. Grafička kartica je Nvidia GTX 1050 s 4 GB videomemorije, a uz njih dolazi i 8 GB radne memorije.

HP Omen 15 ce006nm 2

 

Izvođenje manje zahtjevnih naslova poput Fortnitea ili Overwatcha uz najviše postavke kvalitete grafike odvija se bez problema, no zahtjevniji naslovi, osobito oni koji se oslanjaju na procesor, poput Battlefielda 1 u multiplayer Conquest modeu, izvode se na 30-ak sličica u sekundi, što je sve samo ne idealno. Spuštanjem postavki kvalitete grafike lako je doći do višeg frameratea, no uz žrtvovanje kvalitete prikaza.

Za pohranu ovaj laptop koristi 128 GB SSD i hard disk kapaciteta jednog TB, tako da dobivate i brzinu i kapacitet kako biste mogli efikasno pohraniti sve svoje podatke. Zaslon je IPS LCD rezolucije 1920 x 1080 piksela i dijagonale 15,6 inča te je među najsvjetlijima na testu, što nas je ugodno iznenadilo. Reprodukcija boje je vrlo dobra uz nešto zasićenije tonove, a kutovi su gledanja dobri, no ne i savršeni. Tipkovnica ima odličan layout za igranje, no nedostaje joj taktilni feedback.

HP Omen 15 ce006nm 3

 

Hod je dobro izbalansiran, ali manjak taktilnosti ovoj tipkovnici oduzima najvišu ocjenu na našem testu. Sustav hlađenja HP-a 15-ce006nm je vrlo dobar. Tijekom stress testa procesor je dosegao maksimalnu temperaturu od 87 stupnjeva, dok je grafička kartica dosegla pristojnih 74 stupnjeva. Akustičke performanse ovog sustava su odlične te je tijekom stress testa bio među najtišima. Kvaliteta izrade je odlična, uz visokokvalitetnu plastiku i aluminijske bočne stranice. Aluminij je prilično rijedak materijal među prijenosnicima u ovom cjenovnom razredu, tako da je kvaliteta izrade veliki plus ovog laptopa.

laptopi pregled 3

 

Tijekom testiranja nismo primijetili škripanje panela, kao ni loše spojeve između panela. Dodatan plus ovog laptopa je Bang & Olufsen zvučni sustav, koji nudi odličnu kvalitetu zvuka za slušanje glazbe i igranje. HP Omen 15-ce006nm je odličan početnički gaming prijenosnik koji će se osobito svidjeti igračima Esports igara koji žele laptop odlične kvalitete izrade i akustičkih performansi. HP je na pravom putu sa svojom Omen linijom, no agresivan dizajn ograničava broj potencijalnih kupaca te se nadamo da će HP napraviti liniju gaming prijenosnika za one koji traže decentniji izgled.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen 15-ce006nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen 15-ce006nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.