Dell Inspiron 17 5770: Na krilima novog procesora

Dell Inspiron 17 5770: Na krilima novog procesora

Mid-range model ne ističe se osobito izradom, ali zato njegov novi Intelov procesor u suradnji sa SSD-om pruža odlične performanse. Još da je umjesto Radeon grafike gore Nvidijina kartica…

Dell je jedan od predvodnika u brzom uvođenju novih procesora u svoj lineup, pa je tako već i serija Inspiron 5770 dobila najnovije Intelove modele. Konkretno, naš testni primjerak opremljen je Core i7 8550U koji ima prilično dobre performanse. Ima tu još aduta ispod plastičnog pokrova kućišta, ali i nekih ne baš tako dobrih stvari.

Vizualni lajtmotiv kućišta ovog 17-inčnog all-around prijenosnika brušeni je aluminij, pa tako, kada se digne poklopac ekrana, treba dotaknuti površinu da biste se uvjerite da se ipak radi o plastici. Vrlo je čvrst poklopac ekrana, a dizajnom identičan drugom skupljem Dellu iz serije 7000, samo što se umjesto aluminija ovdje radi o čvrstoj plastici.

Kada se otvori prijenosnik, dočeka nas veliki 17-inčni ekran. Budući da se radi o IPS zaslonu i uz to bez glossy premaza, performanse su odlične, počevši od kutova gledanja preko svjetline i kontrasta pa do prikaza boja.

Veliki prostrani touchpad vrlo je osjetljiv i responzivan i odlično funkcioniraju geste s više prstiju. Taktilni dojam nešto je slabiji zbog plastičnijeg osjećaja. Tipkovnica se blago uvija pod pritiskom, izvedena je u klasičnom chicklet stilu s dodanim numeričkim dijelom, nešto manjim tipkama za smjer i užim enterom. Pozadinskog osvjetljenja nema. Tipke imaju plitak hod, ali ukupno je udobna za tipkanje.

dell inspiron 2

Nakon obilaska kućišta i periferije stižemo do pravih aduta ovog modela, a to je, uz već spomenuti vrlo dobri ekran, hardver. Glavna zvijezda “sajma” Inspiron jest Core i7 8550U iz serije procesora Kaby Lake R koji dolazi s četirima jezgrama i osam threadova i, iako ima oznaku U za manju potrošnju, donosi prilično dobre performanse, pri čemu turbo boost ide do 4 GHz s inicijalnih 1,8, a tu je i 8 MB SmartCachea.

Sviđa nam se i diskovna kombinacija u vidu 128 GB SSD + 1 TB HDD koja nudi najbolje iz obaju svjetova. SSD za sistemski disk uz par krucijalnih aplikacija i skladište od tere za hrčak wannabe ekipu. Sustav ima 8 GB radne memorije što je neki minimum za normalan rad bez živciranja uz multitasking. Inspiron 5770 ima i posebnu grafičku karticu uz vrlo dobru Intelovu integrušu, ali to ipak nije gamerski stroj. Ako ćete smanjiti detalje i čak rezoluciju na HD, moći ćete igrati igre, kao što smo mi dobili igrivih 30-ak frameova na Overwatchu, ali za najnovije naslove i hardcore gaming iskustvo ovaj laptop nije.

Baterija za 17-inčni model ima vrlo pristojno trajanje, zvuk koji daju zvučnici na donjoj strani prijenosnika očekivan je za ovakvu vrstu uređaja i ovakvu veličinu zvučnika. Solidno su predstavljeni srednji i visoki tonovi, dok je bas slab, no glasnoća je zadovoljavajuća.

Vrlo dobar 17-inčni prijenosnik koji se vozi na valu odličnog Intelova procesora i7, kvalitetnog ekrana i ukupno vrlo dobre hardverske osnovice. Mane su mu nešto slabija dedicirana grafika i pomalo razočaravajuća tipkovnica.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell Inspiron 17 5770: Na krilima novog procesora

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell Inspiron 17 5770: Na krilima novog procesora - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.