Phanteks Enthoo Luxe osvjetljavat će svaku sobu punim RGB spektrom

Phanteks Enthoo Luxe osvjetljavat će svaku sobu punim RGB spektrom

Svijetli u mraku

Čvrste je konstrukcije, čemu pridonosi i to što su sve komponente kućišta pričvršćene vijcima dok mnogi vijci na sebi imaju i dodatne gumice.

S prednje strane nalaze se tri otvora za smještaj DVD-a ili drugih 5,25“-panela, poput onog koji je smješten na samom vrhu, a ima 4 USB priključka od kojih su dva USB 3.0 dok su druga dva USB 2.0 te dva 3,5 milimetarska-priključka za mikrofon i slušalice, gumb za resetiranje i gumb za kontrolu rubnog RGB LED-osvjetljenja kućišta. Na donjoj polovici prednje strane smješten je 200 mm ventilator ispred kojeg se nalazi filtar protiv upadanja prašine.

Sličan takav filtar imamo i na gornjoj strani, a može ga se lako ukloniti s kućišta. Predviđene su tri pozicije za 120 milimetarske-ventilatore, dok kućište dolazi s jednim već instaliranim.
Mi smo ovdje smjestili velik hladnjak s vodenim hlađenjem procesora, koji ima 3 RGB osvijetljena ventilatora. Budući da su stranice kućišta lagano osvijetljene uz rub, ti osvijetljeni ventilatori odozgo su upotpunili RGB-doživljaj. Jedna od bočnih stranica ima dva prozora, od kojih manji, smješten prema prednjoj strani kućišta, otkriva samo pločicu s markom kućišta. Ipak bismo više voljeli vidjeti u kakvom stanju su diskovi tj. jesu li puni prašine, kako bismo mogli poduzeti odgovarajuće korake za njezino uklanjanje. Drugi, veći prozor standardno otkriva matičnu ploču i ostale komponente.

Prva stvar koja nam se svidjela pri skidanju bočnih stranica su vijci koji na sebi imaju gumice kako bi se smanjile vibracije. Uočili smo i poklopac napajanja na dnu kućišta, osiguran s tri vijka, a s donje strane fiksiran opet uz pomoć gumica na vijcima, pa ga je moguće bez odvijanja vijaka zakvačiti na vijke s gumicama. Osim što na taj način drži sve na svome mjestu, osigurat će se da ne bude vibracija između limova.

Kućište Phanteks Enthoo Luxe 1

S druge strane kućišta imamo dvije pozicije za SSD-diskove, koji opet imaju princip montiranja s gumicama. Tu je i 6-kanalni HUB ventilatora na koji spajate ventilatore kućišta. Na prvi pogled nema baš previše prostora za organizaciju, no nama je sve od kabela stalo unutra. S te strane imate šest pozicija za 3,5“ diskove, pa predviđamo veliku gužvu ako bismo instalirali svih šest, do kojih treba dovući i SATA  i kabele napajanja.

Trebate li nekim slučajem izvaditi konstrukciju za 3,5“-diskove ili čak 5,25“-uređaje, to ćete lako učiniti jer valja samo odvinuti nekoliko vijaka. Dakle kućište je kompletno složeno uz pomoć vijaka, iako i bez micanja bilo kakve konstrukcije unutra stane matična ploča EATX s hladnjakom procesora visine 193 mm te grafičkom dužine 347 mm. Maknete li HDD postolje, unutra stane grafička kartica dužine 472 mm.

Ovo Full tower kućište preporučujemo svakome tko drži do elegancije i oblikovanja, čemu pridonosi dizajn s dva prozora te ambijentalno RGB-osvjetljenje,. Međutim, ne i onima koji diskove u računalo vade i stavljaju dosta frekventno.

Više informacija

 • Model: Phanteks Enthoo Luxe
 • Ukupna ocjena: 4,2
 • Kvaliteta: 5
 • Isplativost: 4
 • Opremljenost: 4
 • Proizvođač: Phanteks
 • Dimenzije, težina: 235 (Š) x 560 (V) x 550 (D) mm, 4,6 kg
 • Utori: 3 x 5,25", 6 x 3,5, 2 x 2,5"
 • Podržane matične ploče: ATX, EATX, mATX, SSI EEB
 • Ostalo: 193 mm visina CPU hladnjaka, 347 mm duljina GPU-a, 2 x USB 2.0 + 2 x USB 3.0, 3,5 mm audio in i mikrofon in
 • Plus: RGB LED, dizajn, kvaliteta izrade, prostrana unutrašnjost, inteligentna i praktična rješenja, idealno za vodeno hlađenje
 • Minus: možda je ipak trebalo mrvicu više mjesta odvojiti za cable management u slučajevima kada instalirate šest diskova
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Phanteks Enthoo Luxe osvjetljavat će svaku sobu punim RGB spektrom

Pretraži recenzije hardvera

HARDVER
HARDVER
   Laptopi
   Računalo
   Procesor
   Grafička kartica
   Matična ploča
   Hladnjaci
   Kućište
   Monitor
   Hard disk/SSD
   Mrežna oprema
   Miš
   Tipkovnica
   Napajanje
   Audio
   USB/kartice/prijenosni HDD
   Televizori
   Pametni telefoni
   Tablet
   Projektor
   Printer/MFC
   Ostalo
   Pametni satovi
   Fotoaparati
   RAM
   Akcijske kamere
   Igraća konzola
   Gamepad

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Phanteks Enthoo Luxe osvjetljavat će svaku sobu punim RGB spektrom - VidiLAB - QR Code Friendly

Zadnje testirano u VIDILAB-u...