NZXT Manta - 3.3 out of 5 based on 6 votes
NZXT Manta

NZXT Manta

Patuljasti debeljko

Iako je riječ o Mini-ITX kućištu, ovaj model veličinom i mogućnostima parira svojoj većoj braći

NZXT Manta jedno je od rijetkih kućišta na tržištu koje se može pohvaliti da ima zaobljene konture. Sama metalna konstrukcija standardnog je oblika, dok su zapravo vanjski dijelovi koji naliježu na nju ti koji ne prate klasičan dizajn. Upravo zbog toga ovaj model ima visoku cijenu, više od 1.000 kuna, iako je riječ o Mini-ITX kućištu koje na prvi pogled, pogotovo preko fotografija, i ne izgleda tako. Prozina bočna lijeva stranica ovog kućišta daje odličan pogled u unutrašnjost, skrivajući napajanje i kablove ispod metalnog pokrova u donjem dijelu kućišta, na kojem se nalazi i NZXT logotip koji svijetli.

NZXT Manta 6

S gornje strane naći ćete veliki prekidač za paljenje, kao i LED traku koja svijetli prema aktivnosti računala (diskova), te naravno dva USB 3.0 i 3,5 mm audio ulaze-izlaze.

NZXT Manta 15

Pogledom na stražnju stranu kućišta, osim klasičnoga rasporeda otkriva LEDice za osvjetljenje I/O-a matične ploče i njihov prekidač koji ujedno kontrolira osvjetljenje i NZXT loga.

NZXT Manta 8

Prednja stranica ne otkriva 5,25” slotove, što je i bilo za očekivati obzirom na trend, ali zato sakriva veliki i jednostavno uklonjivi filter za prašinu ispod kojeg se nalaze čak dva predinstalirana 120 mm ventilatora. Sličan takav filter nalazi se i s donje strane, sprečavajući tako ulaz prašine preko napajanja.

NZXT Manta 10

Unutrašnjost otkriva vrlo kompaktan prostor predodređen odličnom cable managment zahvaljujući posebnim izrezima i metalnim pokrovima. Tu je i još jedan predinstaliran 120 mm ventilatora sa stražnje strane, te dva 2,5” nosača za diskove postavljeni u prvi plan kako bi se što bolje istakli pored ostatka komponenti.

NZXT Manta 12

Odlaskom na desnu bočnu stranicu i njenim skidanjem otkriti ćete puno prostora u donjem dijelu za sakrivanje kablova ili instalaciju dodatnih diskova. Tu je i puno “sidrišnih” točaka za dodatno učvršćivanje kablove i njihovog dovođenja u red, a najviše se ističe i dedicirani hub kontroler ventilatora kojeg NZXT ugrađuje u dobar dio svojih kućišta. Za kraj smo kompletno ogolili cijeli mantu skidajući i gornji dio pokrova, a time smo otkrili i prostor za instalaciju dva 120 ili 140 mm ventilatora, odnosno 240 ili 280 mm radijator.

NZXT Manta 14

Maloprodajna cijena s PDV-om:
1.091,55 kn

 

 

 

Više informacija

 • Model: NZXT Manta
 • Ukupna ocjena: 4,4
 • Kvaliteta: 5
 • Isplativost: 4
 • Opremljenost: 5
 • Proizvođač: NZXT, Inc.
 • Dimenzije, težina: 245 (Š) x 426 (V) x 4450 (D) mm, 7,2 kg
 • Utori: 2 x 3,5”, 3 x 2,5”
 • Podržane matične ploče: mATX
 • Hlađenje: 5 x 120 mm, 4 x 140 mm (ugrađena 3 x 120 mm ventilatora)
 • Ostalo: 160 mm visina CPU hladnjaka, 363 mm duljina GPU-a, 363 mm duljina PSU-a, 2 x USB 3.0, 3,5 mm audio in / audio out
 • Plus: Dizajn, kvaliteta izrade, opremljenost unutrašnjosti i cable management, broj predugrađenih ventilatora, kontroler ventilatora, LED osvjetljenje
 • Minus: Uvjetno rečeno cijena, dimenzijama bi moglo biti nešto manje obzirom da je riječ o kućištu koje prima samo mini-ITX matične ploče
 • Ustupitelj i cijena: Links, www.links.hr, Maloprodajna cijena s PDV-om: 1.091,55 kn
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za NZXT Manta

Pretraži recenzije hardvera

HARDVER
HARDVER
   Laptopi
   Računalo
   Procesor
   Grafička kartica
   Matična ploča
   Hladnjaci
   Kućište
   Monitor
   Hard disk/SSD
   Mrežna oprema
   Miš
   Tipkovnica
   Napajanje
   Audio
   USB/kartice/prijenosni HDD
   Televizori
   Pametni telefoni
   Tablet
   Projektor
   Printer/MFC
   Ostalo
   Pametni satovi
   Fotoaparati
   RAM
   Akcijske kamere
   Igraća konzola
   Gamepad

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NZXT Manta - VidiLAB - QR Code Friendly

Zadnje testirano u VIDILAB-u...