Arctic Freezer 7 Pro

Arctic Freezer 7 Pro

Arctic je poznat po odličnim termalnim rješenjima, od CPU i GPU hladnjaka do odličnih pasti poput MX-4, koju smo koristili tijekom testiranja.

Arctic Freezer 7 Pro

Njihov Freezer 7 Pro spada u niži cjenovni razred hladnjaka te je namijenjen procesorima sa zaključanim multiplierom, odnosno bez mogućnosti overclockanja. Sustav montiranja koji je Arctic odabrao za svoje hladnjake sličan je Thermaltakeovom, s plastičnim okvirom i plastičnim kopčama koji okvir drže osiguranim na ploči. Iako je postavljanje brzo i jednostavno, ovaj sustav montiranja ne ulijeva mnogo povjerenja te bi pri transportu računala kopče mogle popustiti, što bi moglo rezultirati velikom štetom.

PUSH: Zbog zakrivljene stražnje strane heatsinka ovaj hladnjak koristi isključivo push konfiguraciju ventilatora.

Arctic Freezer 7 Pro 1

Kvaliteta izrade malo će koga impresionirati, prvenstveno zbog vrlo oštrih rubova finova koji su osobito opasni pri skidanju ventilatora, što je nužno kako biste mogli hladnjak pričvrstiti na okvir. Ventilator promjera 92 mm s hidrauličkim ležajem prilično je glasan jer svoje manje dimenzije kompenzira većom brzinom vrtnje, koja kao nuspojavu, naravno, ima i veću radnu buku. Performanse ovog hladnjaka nisu nas impresionirale.

HEATPIPEOVI: Postavljanje heatpipeova u red smanjuje termalne performanse hladnjaka.

Freezer 7 Plus 2

 

Na svim senzorima očitali smo visoke temperature, što znači da je pored hlađenja procesora uređaj loš i u hlađenju komponenti oko socketa. Temperatura jezgri dosegla je vrlo visokih 77 stupnjeva, stoga ovaj hladnjak ne bismo preporučili za high-end procesore poput našeg 8700K, čak ni na tvorničkim frekvencijama. Za entry-level konfiguracije ovo je odlična nadogradnja u odnosu na tvorničke hladnjake, no vlasnici jačih konfiguracija s procesorima s visokim TDP-om morat će potražiti nešto učinkovitije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Arctic Freezer 7 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Arctic Freezer 7 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.