Thermaltake Floe Riing 360 TT Premium: Četverostruko šarenilo

Thermaltake Floe Riing 360 TT Premium: Četverostruko šarenilo

Thermaltake je na COMPUTEXu ove godine predstavljen kao vrh serije u kojoj se nalaze još manji hladnjaci 240 i 280. Cijela serija hladnjaka odlikuje se ponajprije činjenicom da je ona prva svjetska izvedba ovakvog hladnjaka koja adresira svih 8 bita za svaku boju, što daje 224 iliti 16,8 milijuna različitih boja. Naravno, boje nisu najbitnija stavka premium hlađenja, nego performanse.

Nakon Water 3.0 Riing Edition hlađenja Thermaltake ovim proizvodom stvara novi najjači, ali i najskuplji hladnjak u svom asortimanu. Krenimo od neobojanog dijela hlađenja. Od pumpe koja se skriva na dijelu iznad procesora do izmjenjivača topline vode dvije gumene cijevi od 326 mm. Dovoljno za ugradnju većine srednjih i velikih kućišta današnjice na gornju i prednju stranu.

Problem koji može nastati jest što crni izmjenjivač uz 27 mm debljine ima nešto veću dužinu nego što Thermaltake tvrdi. Zapravo se radi o 390 mm te pri kupnji ovog premium proizvoda bitno je razmotriti hoće li stati u vaše kućište. Izmjenjivač je od aluminija, dok je površina za kontakt sa samim procesorom od bakra, povezanog s kućištem pumpe pomoću osam vijaka. Iznad pumpe imamo RGB osvjetljenje s nazivom proizvođača i novim TT logom.

Sve u svemu, izrada odgovara cjenovnom rangu od 199 dolara u kojem se reklamira ovo hlađenje. Koristili smo dodatni nastavak za montiranje hlađenja na TR4 socket. Jedina je zamjerka što niti jedan nastavak ne možemo pričvrstiti za kućište pumpe, nego vijci i kukice pritiskom pridržavaju sve na mjestu. Smatramo da neka mehanička poluga ili vijak mogu ponuditi nešto sigurnije rješenje.
Trojka u svim bojama.

Uz komponente za odvođenje topline od procesora, naravno, dolaze i tri ventilatora promjera 120 mm. Ovakav set ventilatora od devet lopatica može se kupiti i odvojeno te se cijena kreće iznad 500 kn. Ventilatori su potpuno crni, osim gumenih detalja za kontakt s metalom kućišta ili izmjenjivača i prsten koji nosi ledice. Imamo DC ili PWM regulaciju brzine koja navodno iznosi maksimalno 1400 RPM. Pri korištenju programa za upravljanje brzinom i bojama (koji je, uostalom, dostupan i u mobilnoj verziji), ventilatori pokazuju spektar brzine od 400 do 1600 RPM, što je više nego navedeno, ali nećemo se žaliti kada dobijemo više nego što nam obećaju. Pri maksimalnoj brzini glasnoća ventilatora manje je primjetna nego povećanje buke pumpe.

Šareno blještavilo ventilatora dok je računalo ugašeno kreće se potrošnjom oko 3W, ovisno o načinu koji je odabran za upravljanje kompletom. Za sinkrono ili asinkrono, to jest neovisno upravljanje svakim od svjetlećih elemenata koristi se hub koji se spaja na USB 2.0 priključak matične ploče. Svi ventilatori i pumpa spajaju se na hub, a dalje preko Molex konektora na napajanje i micro-USB u 9-pinski konektor na matičnu ploču.

Najbitnija značajka, same performanse hlađenja, naravno, pokazale su se pri testiranju procesora Threadripper 1950X pri overclocku od 4 GHz. Vjerojatno najteži uvjeti koje smo mogli stvoriti ovo je hlađenje izdržalo i ponudilo pritom vrhunsko hlađenje. Koristili smo softverske načine praćenja temperature i upirali naš „pištolj“ u procesor, no čak i kada procesor vuče 300 W snage na vrijeme od preko 10 minuta, hlađenje uspijeva zadržati 55 °C. Može se reći da nakon ovog testa ne možemo zamisliti desktop procesor s kojim se ovaj AIO ne bi mogao nositi. Nakon svega što nudi ovaj zatvoreni paket vodenog hlađenja ostaje samo pitanje kako se nosi s custom loop rješenjima koja se u današnje vrijeme mogu naći u cjenovnom rangu vrlo blizu ovog vrhunskog, ali i vrlo skupog proizvoda koji kod nas još nije dostupan.

Više informacija

  • Model: Thermaltake Floe Riing 360 TT Premium
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: Thermaltake Technology Co., Ltd
  • Materijal: blok —bakar, izmjenjivač — aluminij, cijevi — guma
  • Broj ventilatora s kojima dolazi / mogućnost instalacije dodatnog: 3 x 120 mm / ne
  • Protočnost ventilatora: 14,2-42,34 CFM (19,8-24.7 dB(A))
  • Tlak zraka ventilatora, statički pritisak: 0,17-1,54 mm H2O
  • Dimenzije/težina: 360 x 120 x 27mm, 1610 g (samo radijator)
  • Plus: performanse, dizajn, tih rad, upravljanje
  • Minus: cijena
  • Ustupitelj i cijena: Thermaltake 224 eura
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Thermaltake Floe Riing 360 TT Premium: Četverostruko šarenilo

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Thermaltake Floe Riing 360 TT Premium: Četverostruko šarenilo - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.