Silicon Power Bolt B75 Pro

Silicon Power Bolt B75 Pro

Potentni performer

Prilično brz prijenosni SDD koji se odlikuje aluminijskim kućištem i predstavlja vrlo dobro rješenje želite li vanjski SSD odličnih performansi, a ne treba vam disk velikog kapaciteta

Vanjski SSD-ovi danas su poprilično tražena roba. Ne čudi nas to previše. Svi žele lako prenosive i brze vanjske uređaje za pohranu veće količine podataka. A i cijene, s obzirom na kapacitet, su im povoljnije nego što su bile prije koju godinu. Premda ćete i dalje platiti više za prijenosni SSD u odnosu na prijenosni tvrdi disk.

Iz Silicon Powera stiže nam zanimljivi vanjski prijenosni SSD najnovije generacije pod nazivom Bolt B75 Pro. Pro modeli osmišljeni su kako bi vam ponudili ponajbolje moguće performanse, pa tako dolaze s podrškom za USB 3.2 (Gen 2). Koristi se USB-C priključak, a u kutiji s diskom pronaći ćete USB-Type C na USB-Type C i USB-Type C na USB-Type A kabele.

 

Što se tiče samog dizajna, nismo uočili ništa osobito zanimljivo. Ovaj je disk uobičajena kvadratna kutijica, no svakako je pozitivno to što je kućište napravljeno od aluminija koji poboljšava robusnost. Valja napomenuti kako su dimenzije ovog prijenosnog SSD-a usporedive s prijenosnim tvrdim diskovima, samo što je, jasno, dosta tanji i lakši.

Voljeli bismo vidjeti nešto manje dimenzije, posebno zato što smo danas već navikli na prijenosne SSD-ove koje možete zakačiti i na privjesak za ključeve.

 

Bolt Pro dolazi u kapacitetima od 256 GB pa sve od 1 TB. Mi smo testirali model s najmanjim kapacitetom od 256 GB. Vjerujemo, međutim, kako će vam i ovakav kapacitet biti sasvim dovoljan, posebno ako ciljate na brži vanjski prijenosni disk.

A Silicon Power Bolt Pro je poprilično brz. Zabilježili smo brzine sekvencijalnog čitanja od 560 MB/s i pisanja od 490 MB/s u Crystal Disk Marku, što je odlično. Nažalost, po uzoru na druge prijenosne SSD-ove, i kod Bolta je primjetan pad brzine zapisivanja nakon što zapunite dostupni cache prilikom prijenosa velikih datoteka.

 

Smatramo kako je ovaj prijenosni SSD odlično rješenje tražite li brz vanjski uređaj za pohranu, a ne treba vam nužno veliki kapacitet. U tom smislu je i cijena sasvim prihvatljiva, a jedino je šteta što se Silicon Power nije odlučio na neki malo kompaktniji dizajn koji bi omogućio još lakšu prenosivost.

Više informacija

  • Model: SP256GBPSD75PSCK
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Silicon Power
  • Kapacitet: 256 GB
  • Sučelje: USB 3.2 (podržava i USB 3.1 Gen1, USB 3.0, USB 2.0)
  • Veličina cachea / brzina ploča: čitanje 520 MB/s, zapisivanje 420 MB/s
  • Dimenzije i masa: 124,4 x 82 x 12,2 mm, 105 g
  • Plus: performanse, aluminijsko kućište, podrška za USB 3.2
  • Minus: dimenzije, pad performansi prilikom zapisivanja velikih datoteka
  • Ustupitelj i cijena: Silicon Power www.silicon-power.com Cijena: 328,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Silicon Power Bolt B75 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Silicon Power Bolt B75 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.