IChill Accelero Hybrid S - GTX 1070

IChill Accelero Hybrid S - GTX 1070

Kada je hlađenje smisao života

GTX 1070 doslovno je dvije godine bila idealna kartica za gotovo svakog gamera, od FullHD-a, pa sve do 4K, ako su ljudi bili spremni smanjiti grafičku kvalitetu.

Generalno je mišljenje bilo kako GTX 1070 predstavlja idealan omjer performansi i cijene za “ozbiljnije” gamere koji su istovremeno prešli i na više rezolucije, poput 2K monitora ili nekog ultrawide setupa. Kartice iznad GTX 1070 imale su pozamašni premium u svojoj cijeni, a nisu pružale i proporcionalno bolje performanse. Tako je GTX 1080 bio 20% jači GPU, no koštao je znatno više od 20% na cijenu GTX 1070 GPU-a. Kartica je bila solidna i za streamere koji su trebali nešto ekstra performansi kako bi osim igranja mogli i snimiti to što rade, pa i obraditi video te ga u realnom vremenu slati na internet. Sve u svemu, radi se o dobrom sveobuhvatnom proizvodu koji je nakon pada kriptovaluta postao i pristupačan.

Fleksibilnost: Ova kartica, osim vrhunskog hlađenja, daje vam dodatne opcije kod manjeg prostora za grafičke kartice zahvaljujući odvojenom radijatoru

iChill GTX 1070 otvor

Usporedni test se, naravno, vrtio na 2K rezoluciji za koju je ova grafička kartica često i dolazila kao preporuka. Kao što vidimo po rezultatima, kartica sve naslove vrti oko ili malo iznad 60 fps-a na najvišoj kvaliteti u svakoj testiranoj igri, što je čini idealnom za nove 2K monitore od 60 Hz. Tu i tamo smo primijetili “spike” u frametime analizi, što znači da je kartici trebalo malo duže da renderira pojedinu sliku, što bi pak moglo vizualno utjecati na gaming, no par spikeova u tri minute snimanja gaminga nisu uopće loš rezultat, a ta zastajkivanja nismo primijetili golim okom za vrijeme igranja. Kartica je ostala tiha tijekom cijelog gaming testa, što je svakako solidan plus. Rezultat u Blender 3D Classroom benchmarku od oko 6 min ukazuje da je kartica sasvim solidna za “laganiji” 3D rad, a s obzirom na dostupnu radnu memoriju, može progutati i nešto zahtjevnije scene.

Model koji imamo na testu dolazi od Inno3D firme i to hibridni iChill model s vodenim hlađenjem za GPU čip te klasičnim hlađenjem na zrak za ostale komponente na kartici. Tako kartica sama po sebi ima vrlo malene dimenzije te se većina topline šalje izravno van iz kućišta zahvaljujući radijatoru koji se može montirati na ispuh kućišta. Cijeli sustav ne stvara puno buke, a uspješno se rješava topline te kartica ostaje hladnija nego kada je riječ samo o hlađenju na zrak, no to se neće previše odraziti na performanse jer Nvidijin GPU boost već tjera karticu praktički do limita, za čije će probijanje ipak trebati ručno overclockati. LED-ica tu i tamo daje kartici dodatni gaming look. Kao i kod referentnog model, Nvidijine kartice, ova kartica napaja se jednim osam-pinskim konektorom koji pruža svih potrebnih 150 W snage kako bi grafička kartica funkcionirala do maksimalnog kapaciteta. Inno3D preporučuje da napajanje cijelog sustava bude snage barem 500 W.

Hlađenje: Dok je hladnjak najbolje ne dirati, ventilator lagano možete zamijeniti nekim sa boljim performansama, prema želji

iChill 2

Same specifikacije ovog modela stavljaju ga dosta iznad GTX 1060 te se radi o oslabljenom čipu u odnosu na jaču GTX 1080 karticu. Proizveden na TSMC-ovom 16 nm proizvodnom procesu, čip ima 1920 CUDA jezgri te je tvornički overclockan. Standardna brzina iznosi 1620 MHz, dok je boost 1820 MHz. Naravno, Nvidijin GPU boost sam diže spomenuti radni takt i preko 2 GHz dajući kartici dodatne performanse. S 8 GB GDDR5 radne memorije može zadovoljiti svaku potrebu, a ima je dovoljno da ostane relevantna još dulje vrijeme. Maksimalna snaga kartice iznosi 180 W, što njezin sustav hlađenja neće imati problema držati pod apsolutnom kontrolom.

Framerate: Karticu je moguće jednostavno overclockati, sada čak i automatski, kako bi vam dala onaj zadnji push do pobjede

iChill 3

Više informacija

  • Model: nVidia GeForce GTX 1070
  • Performanse: 3,35
  • Proizvođač: IChill
  • Proizvodni proces: Pascal/16 nm
  • Shaders / Texture Units / ROP's: 1920/120/64
  • Količina i vrsta RAM-a: GDDR5/8 GB
  • Memorijska sabirnica: 256 bit
  • Memorijska propusnost: 256 GB/s
  • TDP: 140W
  • Video izlazi: DVI-D, HDMI, 3xDisplayPort
  • Ustupitelj i cijena: Futura IT, 3.299,00 kn
  • Grand Prix: 3,6
  • Best Buy: 3,97
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za IChill Accelero Hybrid S - GTX 1070

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IChill Accelero Hybrid S - GTX 1070 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.